Проверката в "Пирогов" ще приключи на 10 юли

Медици и излекувани пациенти от доц. Петър Атанасов излязоха на протест в негова подкрепа

25.06.2021 | 22:00 Редактор: Юлия Христова

Медици и излекувани пациенти от доц. Петър Атанасов от Ковид отделението на болница "Пирогов" излязоха на протест в негова подкрепа. Демонстрацията идва след като от здравното министерство обявиха, че проверяват лечебното заведение за усвояване на пари от здравната каса за пациенти-фантоми.

До момента над 1000 пациенти, излекувани от екипа на доц. Атанасов са се подписали в петиция в негова подкрепа. Сред доволните пациенти е и Николай Ишков. Актьор, продуцент, футболен деец, бохем, глава на голямо и щастливо семейство. През март обаче се заразява с коронавирус и стига до Ковид отделението на "Пирогов".

"Ситуацията стана много сложна към края на седмицата. Извиках "Бърза помощ". Стоях 2 часа скенер, нов тест, сложиха ми маска да мога да дишам, беше покъртителна картина", каза той.

В същия ден Николай Ишков разбира, че в много тежко състояние в отделението е и голямата Татяна Лолова, с която са близки приятели от години.

"Тя в същата вечер почина и това още повече ме травматизира", посочи актьорът. 

От здравното министерство съобщиха, че проверяват Ковид отделението на "Пирогов" за фалшиви хоспитализации и пациенти-фантоми. Днес от Министерството отказаха да коментират темата, а от Здравната каса заявиха, че проверката ще приключи на 10 юли. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
nik
преди 2 години
С тая хореография, която организираха- със сигурност са виновни... Сигнализирай за неуместен коментар