Близо 1000 пациенти подкрепиха в петиция доц. Петър Атанасов от "Пирогов"

От здравното министерство съобщиха, че проверяват Ковид отделението на болницата за фалшиви хоспитализации

25.06.2021 | 17:50 Редактор: Юлия Христова

Пациенти и медици излизат на протест тази вечер подкрепа на доц. Петър Атанасов, както и целия персонал от Ковид отделенията в "Пирогов".Причината - проверка на здравните власти в лечебното заведение по сигнали за фалшиви хоспитализации на пациенти. Преди дни завеждащият Ковид отделението доц. Атанасов заяви, че става дума за лечение на пациенти с пост Ковид синдром.

Близо 1000 пациенти подписаха петиция в подкрепа на доц. Петър Атанасов от "Пирогов". Сред хората, които дължат живота си на него е и актьорът и продуцент Николай Ишков.

Николай Ишков е познат като актьор, продуцент, футболен деец, бохем, глава на голямо и щастливо семейство. През март обаче се заразява с коронавирус и стига до ковид отделението на "Пирогов".

"Ситуацията стана много сложна към края на седмицата. Извиках бърза помощ. Стоях 2 часа скенер, нов тест, сложиха ми маска да мога да дишам, беше покъртителна картина", каза той.

В същия ден Ишков разбира, че в много тежко състояние в отделението е и голямата Татяна Лолова, с която са близки приятели от години.

Ишков прекарва цяла седмица в интензивното отделение, а повече от 10 дни е с кислородна маска. Разказва, че това е един от най-тежките моменти в живота му.  

"Мога само да изразя своята благодарност към доц. Петър Атанасов", допълни актьорът.

В защита на доц. Атанасов и екипа му на протест излизат хора, които също са били лекувани в "Пирогов".

"Бях 10 дена в Ковид изолатора, благодарение на тези хора аз сега съм жив", посочи организаторът на протеста Владимир Димитров. 

От здравното министерство съобщиха, че проверяват Ковид отделението на "Пирогов" за фалшиви хоспитализации и пациенти-фантоми. Днес от министерството отказаха да коментират темата, а от Здравната каса заявиха, че проверката ще приключи на 10 юли.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК