Деца скандират името на партиен лидер. Има ли нарушение на закона?

За случая в Своге вече са сигнализирали Държавната агенция за закрила на детето

25.06.2021 | 19:05 Редактор: Юлия Христова

Деца скандират името на партиен лидер. И носят тениски с неговия лик. Действието се развива в четвъртък пред заведение в гр. Своге. Има ли нарушение на закона?

11-те деца скандират името на партийния лидер, седнали на стълбите пред заведение в Своге. В съседния магазин работи Мария. Разказва, че е видяла децата да минават покрай книжарницата, в която работи. 

Децата са подредени в няколко редици, докато скандират името на политика, облечени във фланелки с неговия лик. 

"Не съм сигурен, че тези специално деца са карани да го правят. Мисълта ми е, че там пред офиса на политическата партия имаше тениски и всеки минаваше и взимаше. Децата, естествено взимат нещо безплатно и го надяват веднага върху себе си", каза Петър.

Галя разказва, че тениските раздавали от партийния офис, а децата ги взимали свободно. 

"Ние минахме, децата си играеха и се забавляваха, обличайки тениските", заяви тя.

На този фон от Министерството на образованието предлагат промени в закона, с които да се забрани политическата агитация. Измененията са провокирани заради честите случаи, в които служители от регионалните управления участват в партийни мероприятия. 

"Ако се погледне кога началниците на районните управления на образованието вместо да се занимават с учебна дейност, ходят по партийни сбирки, организират учители да ходят на срещи с избиратели и други такива дейности, които не са част от образователната ни система. Отново искам да кажа, че това в известен смисъл някой хора го бяха приели, като нещо нормално, а аз лично го смятам за напълно неприемливо", посочи служебният министър на образованието и науката Николай Денков.

Според служебния министър внимание трябва да се обърне и начина на назначаване в системата по партийния линия. За случая в Своге вече са сигнализирали Държавната агенция за закрила на детето, ЦИК и председателят на 26 избирателен район. Сигналът е подаден е от кандидат за депутат от друга политическа формация.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 2 години
Тези зелени сополи,са организирани от дърти мераклии за тлъстите заплати в НС! Следствие,съд,затвор за елементите,които използват тези соп.ли! Сигнализирай за неуместен коментар