fallback

Пореден протест на "Артекс", този път в Триъгълника на властта

От фирмата са сезирали Административния съд

25.06.2021 | 13:42 Автор: Искра Ангелова

Пореден протест на служителите на фирма "Артекс" с искане строежът на небостъргача "Златен век" да продължи. Този път те протестираха в Триъгълника на властта.

В началото на седмицата Дирекцията за национален строителен контрол отново спря строежа заради изтекло разрешително. 

От фирмата са сезирали Административния съд, за да се произнесе дали е валидно разрешителното. Според инвеститора изчисляването на срока за завършване на строежа, считано от датата на откриване на строителната площадка, е некоректно, защото законът е влязъл в сила след вече издаден нов административен акт от 2012 г. от главния архитект на Столичната община.

"Както каза проф. Герджиков - това е една неграмотност, облечена във власт. Произвол на администрация, произвол на различни компетентни органи на държавния ред. Ние не смятаме, че това може да се толерира. Това е изключително грубо от страна на държавата", коментира управителят на "Артекс" арх. Пламен Мирянов.

"Уведомили сме архитект Нестеров с писмо, към което сме приложили копие от внесената искова молба, като сме апелирали той да спази изискванията по Административнопроцесуален кодекс и да спре производството по издаване на заповед за спиране, докато съдът се произнесе по този въпрос", допълни юристът на фирмата Милена Гайдарска.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback