Пореден протест на "Артекс", този път в Триъгълника на властта

От фирмата са сезирали Административния съд

25.06.2021 | 13:42 Редактор: Искра Ангелова

Пореден протест на служителите на фирма "Артекс" с искане строежът на небостъргача "Златен век" да продължи. Този път те протестираха в Триъгълника на властта.

В началото на седмицата Дирекцията за национален строителен контрол отново спря строежа заради изтекло разрешително. 

От фирмата са сезирали Административния съд, за да се произнесе дали е валидно разрешителното. Според инвеститора изчисляването на срока за завършване на строежа, считано от датата на откриване на строителната площадка, е некоректно, защото законът е влязъл в сила след вече издаден нов административен акт от 2012 г. от главния архитект на Столичната община.

"Както каза проф. Герджиков - това е една неграмотност, облечена във власт. Произвол на администрация, произвол на различни компетентни органи на държавния ред. Ние не смятаме, че това може да се толерира. Това е изключително грубо от страна на държавата", коментира управителят на "Артекс" арх. Пламен Мирянов.

"Уведомили сме архитект Нестеров с писмо, към което сме приложили копие от внесената искова молба, като сме апелирали той да спази изискванията по Административнопроцесуален кодекс и да спре производството по издаване на заповед за спиране, докато съдът се произнесе по този въпрос", допълни юристът на фирмата Милена Гайдарска.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК