40 градуса! Пригответе се за големи горещини в следващите дни

В 12 области на страната е обявен жълт код за опасно високи температури

24.06.2021 | 07:14 Редактор: Тодор Петров

Четвъртък и петък са двата най-горещи дни не само за тази седмица, но и за месец юни. До 38 градуса се очаква да скочи живакът в термометрите днес в 12 области на страната, за които е обявен предупредителен жълт код за опасно високи температури. 

Такива ще бъдат те във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. 

Минимални температури за деня са от 17 до 23 градуса. Преди обед над страната ще бъде предимно слънчево и топло. Следобед разкъсани купести облаци ще има над Добруджа и над крайните западни райони. Над Североизточна България е възможно слабо да превали. 

Максималните температури за деня ще бъдат от 35 до 40 градуса, в Сандански - до 41, а по Черноморието до 29. Ще има превалявания главно по Северното крайбрежие, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

От петък започва период с повече валежи и условия за гръмотевични бури, които ще продължават и в събота. В неделя ще има по-малко валежи и времето ще бъде по-подходящо за високопланински туризъм. 

Следващите дни се очаква да са най-топлите от началото на годината. Говорим за температури от порядъка на 38-41 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години