Стотици изнервени шофьори, над 3 часа отнема преминаването при "Кулата"

Трите гишета за автомобили отново се оказаха недостатъчни да поемат трафика към Гърция

20.06.2021 | 13:54 Редактор: Искра Ангелова

Над три часа отнемаше преминаването на българо-гръцката граница при "Кулата" тази сутрин. По обяд ситуацията се нормализира, но трафикът остана интензивен. 

Опашката е започнала да се образува още в 01:00 ч., а тази сутрин колоната вече беше километрична и стигна до магистрала "Струма'', където е осигурен зелен коридор за тежкотоварните камиони.

Трите гишета за автомобили отново се оказаха недостатъчни да поемат трафика към Гърция. В ранните часове на деня опашката вече беше около 2 километра, а напред колите почти не се придвижваха.

"Може би от час и 20 минути не сме се помръднали", каза един от пътуващите.

"Избрахме точно този ден, евентуално за по-малко хора, но вече сме от два часа от българска страна никой нищо не казва, седим и чакаме", коментира една от българките, отправила съм се към южната ни съседка.

Да влязат в Гърция отново чакат много румънски автомобили. Полицията спира колите на два километра от границата, за да не се получават големи струпвания на територията на пункта. Но това оставя хората часове на автомагистрала "Струма", където сянка няма.

"Положението не е добре. Очаквахме да има по-малка опашка наистина, но явно има 400-500 коли назад", сподели друг пътуващ,

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК