fallback

Институции и футболен клуб в спор - кой ще поеме отговорност за инцидента в Асеновград?

3-годишното дете е с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра

17.06.2021 | 17:35 Автор: Десислава Атанасова

Прокуратурата започва проверка на детските площадки след инцидент с дете в Асеновград. Преди две седмици то е било ударено от паднала футболна врата на местно игрище. 

Инцидентът се случва след игра на футбол в началото на месеца на общинския футболен терен в кв. "Долни Воден" в Асеновград. Ана става свидетел на случая.   

"Детенцето си замота крака. Искаше да отмотае, голямото остана под мрежата, а мънинкото - желязото го удари точно по врата.  Аз казах да извикаме линейка, те искаха просто да го бутнат. После се обадиха на майка му и тя дойде притеснена", разказва Ана.

В следствие на удара 3-годишното дете е хоспитализирано. Лекарите от болница "Св. Георги" в Пловдив откриват, че е с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра. Състоянието му вече е по-добро. Според община Асеновград отговорност по поддръжката има футболен клуб, на който дали терена за ползване. 

"Теренът е публична общинска собственост. Но с писмо теренът е предоставен на ФК "Сокол 2000". След като им е даден да се подготвят за домакинските мачове, би трябвало да е тяхна отговорност. Ние по принцип превеждаме средства за това нещо", обясни Георги Златев гл. експерт "Хуманитарни дейности" в община Асеновград. 

През последните 2 години обаче пари до клуба не са стигнали, твърдят от "Сокол 2020". Няма и договор, с който общината да прехвърли отговорностите за поддръжка върху тях. 

"Просто ние го ползваме, да, играем само мач там, преди ни даваха пари за поддръжка, от миналата година спряха и поддръжката на стадиона. Нямаме  договор, че е наш стадиона. Тоест, си е на общината стадиона и цялата отговорност? - На общината си е, да!", категоричен е Кемал от ФК "Сокол 2020" .

Тревата днес на стадиона коси Рамадан. Но не, за да е готов теренът за игра, а за паша на кравата си. 

"Аз храня кравата и децата играят. Нито играят, нито почистват както трябва, то това трябва са се коси от край до край", споделя Рамадан. 

Въпреки че от общината прехвърлят отговорността за терена, заявиха, че ще приберат опасните футболни врати.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback