Родилка и бебето ѝ починаха по време на секцио в Благоевград

Смъртта настъпва за по-малко от 5 минути, което попречило на екипа да спаси бебето

17.06.2021 | 15:35 Редактор: Десислава Атанасова

30-годишна родилка почина в болницата в Благоевград. Жената е била приета за планирано раждане, но е издъхнала минути след направената пълна упойка. В болницата е започнала вътрешна проверка, която да установи причините за смъртта. 

Фаталният инцидент става в сряда. Младата жена постъпва в родилното отделение в Благоевград за планово секцио, предвидено за вчера преди обед.
Докато е била интубирана обаче, жената е починала. 

"По време на анестезията, преди да започне операцията, става нещо, което бързо довежда до екзитус на пациентката. В момента не мога да отговоря, какво точно е станало, още повече не съм присъствал там", заяви директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. 

Смъртта настъпва за по-малко от 5 минути, което попречило на екипа да спаси бебето.

"Детето в корема и то беше без тонове, т.е бяха екзитирали майка и бебе. Назначена е вътрешна проверка. Екипът е от повече от 10 човека", допълни още д-р Митев.

Причината за внезапната смърт на родилката се изяснява. Не е изключена и алергична реакция. 

"Винаги се прави изследване на пациенти, които са алергични, но такива пациенти ги откриваме при разпит при приемането, при консултацията с анестезиолог и разбира се, възможно е да бъде и алергична реакция, която няма как да предвидим преди това", посочи директорът на лечебното заведение.

Лекарите уточняват, че починалата 30-годишна жена преди 3 месеца се е лекувала от Ковид-19. Причината за смъртта обаче ще покажат резултатите от аутопсията. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Светла импамен на женицата и детенцето и...много нелепа смърт. Сигнализирай за неуместен коментар