Като на филм: Роми-пирати нападат и ограбват кораби в Бургас

Извършиха проверка на държавния плаж, до който всъщност няма достъп, защото се намира до гетото

17.06.2021 | 14:16 Редактор: Жаклина Иванова

Роми-пирати атакуват кораби в Бургас в открито море. За това сигнализираха от пристанищните власти.

Днес по разпореждане на областната управа 8 институции извършиха проверка на държавния плаж, до който всъщност няма достъп, защото се намира до гетото и е превзет от ромите от квартала.

Последният сигнал за опит на роми с лодки да се прехвърлят на корабите е от началото на седмицата. Те се опитват да се качат на корабите със стълби.

"Виждате как е подвита в единия край. Тя се повдига и се закача на борда на кораба, те се качват и си вършат дейностите. Вероятно крадат, едва ли е с цел проституция", каза Георги Георгиева от  ДП "Пристанищна инфраструктура”.

"Те тръгват, стигат с лодки до корабите и с въжета се качват. Щом има разбити каси в каюти, очевидно знаят как да го направят", отбеляза зам.-областният управител на Бургас Асен Бонджев.

"То е видно какво се случва. Мястото се използва като частно пристанище от малцинството", уточни Иван Милев от "Гранична полиция”- Бургас.

На място проверяващите откриха 23 лодки. Повечето обаче са на рибари. Проверяващите ще съставят протоколи за нарушения. Нерегистрираните лодки ще бъдат конфискувани.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 0
Капитан Джак Спароу
преди 2 години
Роми пирати ха ха ха ха ха Чак сега ми стана ясно от де иде името "Черната перла"ха ха ха ха Сигнализирай за неуместен коментар