Над 111 хил. ученици от VII и X клас се явяват на матурите тази седмица

В една зала ще работят не повече от 10 деца

16.06.2021 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Днес е националното външно оценяване по български език и литература. Пред журналисти бе изтеглен Вариант 1 за учениците в VII. Изпитът за седмокласниците ще се проведе в две части - в първата учениците трябва да решават тест, а във втората - да правят преразказ.

За първи път през тази година ще се проверят знанията и на десетокласниците – над 51 600 ученици от 999 училища. 

Националното външно оценяване за X клас започва в 8 часа, а за седмокласниците – в 9. Учениците ще се допускат на изпитите с маски и срещу документ за самоличност. Всеки от тях трябва да носи със себе си прозрачен плик, в който да сложи личните си вещи. 

В една зала ще работят не повече от 10 деца. Карантинираните ученици, общо 16 седмокласници и 49 десетокласници, ще пишат в отделни зали. На изпитите може да се ползва химикал с черно мастило, молив и гума, а за изпита по математика, който е в петък – също линия, пергел, триъгълник. 

Повече от 111 хил. ученици от VII и X клас ще се явят на национално външно оценяване през тази седмица. След изпита по математика в петък, в събота е оценяването по чужд език, участието в което е по желание

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК