Столичани могат да се ваксинират срещу Ковид-19 и в автобус (ВИДЕО+СНИМКИ)

Д-р Данчо Пенчев: В хладилника има абсолютно всички видове ваксини

15.06.2021 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

Столичани вече ще могат да се ваксинират срещу Ковид-19 в автобус. Имунизациите ще се извършват от медицински екипи на РЗИ-София, подпомагани от Спешна помощ.

Автобусът отговаря на всички европейски изисквания и е оборудван с два ваксинационни пункта, две легла и зона за съхранение на ваксини. 

"В хладилника има абсолютно всички видове ваксини, спешен шкаф. Издава се сертификат на място", каза директор на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. 

Още от сряда автобусът ще бъде на площад "Александър I Батенберг". Той ще остане там до петък включително, а през почивните дни ще се премести на Терминал 1 на Летище "София". 

Работното време ще бъде от 9 до 18 часа. Екипите за ваксинация са осигурени от РЗИ-София и Центъра за спешна медицинска помощ. Автобусът е дарение от фондация "Благотворителност и милосърдие". 

"В рамките на 3 месеца реализирахме успешно този проект. Може да се ползва от всички граждани", посочи Атанас Радев от фондация "Благотворителност и милосърдие". 

Преоборудването на автобуса и превръщането му в мобилен ваксинационен пункт е проект на инж. Милошев. 

В края на краищата си подадохме ръка и сме свидетели на първия мобилен и отговарящ на всички медицински норми пункт в България", каза инж. Георги Милошев от Федерацията за пътнически транспорт.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се надява с подобни инициативи да се засили интересът към ваксинацията. Ще бъдат отворени мобилни пунктове и в два столични търговски центъра. 

Столичната община обмисля и информационна кампания за подпомагане на ваксинацията. А автобусът ще бъде местен на тези места, на които има желаещи да си поставят ваксина.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Ваксините са сама за софиянци в селата искат, а ама няма ваксини. Сигнализирай за неуместен коментар