fallback

Облачен ден с типични пролетни превалявания, градусите стигат 25

Предстои затопляне до края на седмицата

15.06.2021 | 07:11 Автор: Елеонора Танева

Денят започна с температури от 10 до 16 градуса. Преди обед над страната облачността ще бъде значителна с валежи по Черноморието и в Добруджа. Следобед ще бъде ветровито с превалявания над източните райони. Ще духа свеж вятър от северозапад до 40 км/ч. Максималните температури за деня ще са от 20 до 25 градуса. 

Дъждовни облаци над Черноморието, вятърът ще достига до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще са между 16 и 20 градуса. Морската вода е с температура от 18 градуса до 20 градуса, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до метър и половина, през следващите дни ще се усили.

Над планините следобед ще превалява, като по-интензивни ще са валежите над Източна Стара планина. Над 2300м ще превали и сняг. Вятърът по високите части, над 2200м ще бъде свеж от северозапад до 50 км/ч. Максимални температури на 2500м височина около 2 градуса, на 1500м до 10. 

Над Балканите в Черноморския регион ще продължават да се вихрят дъждовни облаци. Валежи с проливен характер ще има в Беларус и над Южна Русия. 

У нас, в сряда и четвъртък ще има повече слънце със следобедни превалявания над Добруджа. Времето постепенно ще се затопля. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback