Облачен ден с типични пролетни превалявания, градусите стигат 25

Предстои затопляне до края на седмицата

15.06.2021 | 07:11 Редактор: Елеонора Танева

Денят започна с температури от 10 до 16 градуса. Преди обед над страната облачността ще бъде значителна с валежи по Черноморието и в Добруджа. Следобед ще бъде ветровито с превалявания над източните райони. Ще духа свеж вятър от северозапад до 40 км/ч. Максималните температури за деня ще са от 20 до 25 градуса. 

Дъждовни облаци над Черноморието, вятърът ще достига до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще са между 16 и 20 градуса. Морската вода е с температура от 18 градуса до 20 градуса, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до метър и половина, през следващите дни ще се усили.

Над планините следобед ще превалява, като по-интензивни ще са валежите над Източна Стара планина. Над 2300м ще превали и сняг. Вятърът по високите части, над 2200м ще бъде свеж от северозапад до 50 км/ч. Максимални температури на 2500м височина около 2 градуса, на 1500м до 10. 

Над Балканите в Черноморския регион ще продължават да се вихрят дъждовни облаци. Валежи с проливен характер ще има в Беларус и над Южна Русия. 

У нас, в сряда и четвъртък ще има повече слънце със следобедни превалявания над Добруджа. Времето постепенно ще се затопля. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК