Заради нерешен казус с имот, жена обяви гладна стачка

15 г. наследниците не могат да влязат във владение

14.06.2021 | 19:20 Редактор: Елеонора Танева

Собственик на терен в столичния квартал Младост започва гладна стачка. Причина за крайната мярка е недоволството на жената, която от 15 години очаква решение на институциите във връзка с имот, който не може да ползва.

От 2005 година Дора Давидова и трима други собственици притежават имот от 2050 квадратни метра  в регулация в квартал "Младост 1“. През 2009 година общинските съветници решават там да се изгради детска градина и жилищна сграда. 

"През цялото време само плащаме данъци, събираме становища и не можем нищо да реализираме. През 2015 година беше издадена виза за проектиране на детска градина. Най-голямата подигравка и провокация беше от страна на Направление „Архитектура и градоустройство” - два дни след това издадоха заповед с разрешение на изработване на такъв план, само че не за наша сметка, а за сметка на бюджетни средства от Столичната община", каза един от собствениците на имота Дора Давидова. 

Собствениците са завели две дела срещу общината, които са спечелили. Готови са да предоставят терена за изграждане на детска градина или на зелена площ, но искат да вземат равностойно обезщетение с други обществени терени.

Коментар по казуса от Столичната община нямаше до края на работния ден. А от утре Дора Миланова започва безсрочна гладна стачка. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК