Kраткотрайни валежи и гръмотевични бури на места в неделя

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-северозапад ще се усили

13.06.2021 | 08:07 Редактор: Юлия Христова
Kраткотрайни валежи и гръмотевични бури на места в неделя

Oт запад на изток през страната ще премине студен атмосферен фронт.

Още от сутринта ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. По-интензивни и значителни по количество ще бъдат валежите в Източна България и в планините.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-северозапад ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще бъдат предимно между 22 и 27 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Възможни са градушки. Максималните температури ще бъдат 24-27 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, временно интензивни, валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 17 градуса, на 2000 м - около 8 градуса.

В началото на новата седмица вятърът постепенно ще отслабне. Въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и главно в часовете след обяд и преди полунощ ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, във вторник - на повече места в Източна България. Ще бъде хладно за средата на юни, с максимални температури между 20 и 25 градуса.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Еми явно и това лято няма да има лято. Сигнализирай за неуместен коментар