Съпругата на майор Терзиев: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

"Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги", написа тя

12.06.2021 | 10:28 Редактор: Здравко Черкезов

Продължава повторното претърсване на района край Шабла, където на 9 май при нощно учение се разби изтребител МиГ 29, а пилотът майор Валентин Терзиев загина.

Съпругата на загиналия край Шабла пилот майор Владимир Терзиев отново разтърси социалните мрежи, като този път тя разкритикува политиците за състоянието във ВВС. 

Ето пълния текст на публикацията ѝ:

"Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време.

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев.

Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим."

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Тодорова
преди 2 години
1
3 rate up comment rate down comment 2
Читател
преди 2 години
Жената на пилота,както се вижда от изреченото от нея,е пресолила манджата.Първо самолетите на са комплект стъклени чаши,които могат да бъдат счупени.Самолетите могат да повреждат,но не и да се чупят.По добре г-жо приемете загубата по скъпият си съпруг тихо,кротко,както подобава на православна християнка,вместо да коментирате неща които са извън вашия обсег! Сигнализирай за неуместен коментар