PR експерти към политиците: Обединете се за България, а не срещу някого

Максим Бехар и Даниел Киряков с коментар в студиото на "България сутрин"

11.06.2021 | 09:40 Редактор: Елеонора Танева

"Стартиращата предизборна кампания ще мине под знака на реваншизма, в опит всички да се противопоставят на служебното правителство". Това прогнозира в студиото на "България сутрин" PR експертът Даниел Киряков.

Според него, ако на 4 април мотото е било "всички срещу ГЕРБ", то сега всички ще бъдат срещу служебното правителство. Но не е убеден, че избирателите ще се ориентират правилно в посланията, които се отправят.

PR експертът Максим Бехар заяви, че не вижда реално обединение в ляво и в дясно.

"Това, че двама-трима кариеристи са се присъединили към една или друга партия, не вярвам да има особено значение за избирателите. Нищо ново и интересно няма да се случи. Това са едни и същи играчи с едни и същи изтъркани послания и призиви. Единственият начин да се върви напред е да се седне на една маса и да се види какво обединява тези политически партии“, коментира Бехар.

Той подчерта нуждата от създаване на честна и справедлива околна среда за бизнеса, за да може той да просперира. Според него всички политически партии трябва да седнат заедно и да се обединят около 5 или 10 важни неща.

"Да сложат експерти за министри, без политически пристрастия – само така ще вървим напред. Единственият начин е не да се обединят всички срещу някой, а да се обединят всички за България“, каза Бехар пред Bulgaria ON AIR.

Колегата му Даниел Киряков добави, че за развитие има нужда от подреждане на трите „б“ - България, бизнес, благоденствие. На мнение е, че обединението при патриотите няма да доведе до нищо положително за тях.

"Те се опитват да останат в политическата конфигурация, да минат 4% бариера, защото доста пари се изляха в две отделни кампании на предишните избори и резултатът беше трагичен", заяви Киряков.

Максим Бехар е убеден, че скандалът около изказването на Мустафа Карадайъ в Турция няма да има особено отражение на изборите.

"ДПС си имат електорална маса, която гласува вече 30 години за тях. Всички знаем, че ДПС е подкрепяна от Турция, явно или не. Където и да търсим различни случки от политическите сили, не може да има някаква особена разлика. Може Слави да изпревари ГЕРБ, но те така или иначе са един до друг“, обясни Бехар.

Двамата PR експерти са убедени, че рано или късно в страната ще започнат да се случват хубави неща.

"Когато човек е в безизходица, когато България има риск да загуби чуждестранни инвестиции, когато няма условия за добра бизнес среда, за да може да се работи нормално, ще бъде направена промяна. Когато се види, че политическите партии не могат да родят нещо, в безизходицата ще трябва да седнат на една маса", убеден е Бехар.

Той коментира и посещението на Лаура Кьовеши – определи го като интересно и знаково.

"Може би тя или ЕС искат да ни кажат – сложете си ред в градинката, бъдете сигурни, че ред ще има. Дали тази година или другата - ще има, защото има огромно количество хора, които искат да живеят добре и да успяват в живота и бизнеса", отбеляза Бехар.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години