Масова ваксинация по морето, ще се рекламираме като безопасно място за почивка

Има хотели със 100% ваксинирани служители

10.06.2021 | 18:17 Редактор: Елеонора Танева

Започна масова ваксинация на персонала по морето. Туристическите обекти, в които всички служители са имунизирани, ще получават специални стикери, издавани от Министерствата на туризма и на здравеопазването.

Първите вече са факт в курорта Албена, а идеята е страната ни да се рекламира като безопасно място за почивка.

Вече има хотели с над 100% ваксиниран персонал, отчетоха от здравното министерство.

"Започваме оттук, неслучайно сме в Албена, защото са успели да постигнат едно ниво от близо 75% покриване на персонала. Имаме отделни звена, отделни хотели, където е 100%. Това е към което трябва да се стремят всички други работещи в сектора", каза държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Все повече чужденци избират да работят по родното Черноморие. Те се ваксинират още при пристигането им.

"Сега ваксинираме хора, които са пристигнали вчера, те са 9 човека от Киргизстан, 7 човека от Казахстан и сега сме ги мотивирали да се ваксинират. Очакваме всичко да е добре", каза Сабина Нордсгалиева от Ваксинационен център - Албена.

С нарастването на процента имунизирани нараства и интересът към държавата ни за почивка, похвали се министърът на туризма. Вече стартират и чартърните полети към родното Черноморие.

"С Русия още нямаме картбланш, но имаме много активна дипломатическа дейност с тях, и съм убедена, че те също следят показателите у нас. Убедена съм, че в един много скорошен период от време ще имаме гости от Русия", заяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

След отпадането на задължителните тестове за румънци, се отчита и сериозен ръст на туристите от северната ни съседка.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК