Проф. Кантарджиев: Малко боли като те рита краставо магаре

Той разбира от здравния министър, че трябва да напусне поста, който заема 33 години

09.06.2021 | 18:45 Редактор: Жаклина Иванова

Трети ден протести в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев, който беше пенсиониран от здравния министър. Едва днес д-р Стойчо Кацаров коментира решението си, а дългогодишният директор на Националния център по заразни и паразитни болести се закани да заведе редица дела за клевета. 

Проф. Кантарджиев разбира от здравния министър, че трябва да напусне поста, който заема 33 години.

"Не съм се унижавал да питам каквото и да било и да се моля за каквото и да е. Мисля, че всички знаят кой съм аз, какво работих и какво правих последната година. Не го очаквах, защото по време на епидемия никой не закача лекарите. Обикновено саморазправите от завист и на лична основа са след епидемиите", каза проф. Тодор Кантарджиев.

Според министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров саморазправа няма. 

"Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира", заяви той. 

Зад проф. Кантарджиев за пореден ден застанаха неговите колеги. 

"Той живее с проблемите на хората и нашата молба към Министерството на здравеопазването е професорът да бъде възстановен като директор на центъра", сподели главният счетоводител в НЦЗПБ Елена Делчева. 

"Помолих моите колеги да се въздържат от такива неща, защото някакви заплахи са отправяни от г-н министъра. На тези, които си помислиха за мен с добро последните дни, искам да им благодаря сърдечно", добави още проф. Кантарджиев.

Той каза, че въпреки протестите, трудно би се върнал в Националния център по заразни и паразитни болести дори при покана да го направи. Но вече има планове за свободното си време. Не се чувства нито жертва на реваншизъм, нито обиден от действията на министъра.

"За да те обиди – трябва да те обиди някой, който ти е най-малкото равностоен. Е, малко боли като те рита краставо магаре, да те ритне един кон е по-друго.", допълни проф. Кантарджиев.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 4 дни