Локализираха района, в който е паднал изтребителят, издирват пилота

"Черната кутия" на самолета се издирва, посочи военният министър

09.06.2021 | 12:08 Редактор: Тодор Петров
Локализираха района, в който е паднал изтребителят, издирват пилота

Локализиран е районът, в който е паднал самолетът МиГ-29. Там се намират корабите и хеликоптерите, които провеждат операцията по търсене и спасяване. 

Точното местонахождение на самата машина все още не е установено, но районът е установен със сигурност. Скоро ще бъде локализирана и самата машина, каза служебният министър на отбраната Георги Панайотов, цитиран от БТА.

Самолетът е паднал в морето. "Черната кутия" на самолета се издирва. Провеждането на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 21" е прекратено.

Панайотов определи пилота на самолета като опитен.

"Не е предприел опити за радиовръзка с базата около времето, когато е станал инцидентът, няма засечено катапултиране", каза още министър Панайотов. 

Не са прихванати и радиосигнали от катапулта, предполага се, че той не е задействан. Каквото и да се е случило, се е случило внезапно, стана ясно от думите му.

"Всичко ще стане ясно, когато се намери "черната кутия". Най-важното в момента е съдбата на пилота. Познавам го като прекрасен човек и много добър професионалист. Очаквам в най-скоро време да имаме резултат от операцията", заяви президентът Румен Радев.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК