Слънце до обяд, после - дъжд и гръмотевични бури

Максималните температури ще бъдат от 24 до 28 градуса

09.06.2021 | 07:32 Редактор: Елеонора Танева

Днешният ден започва с температури от 12 до 17 градуса. Преди обед ще има повече слънце, но през деня ще се заоблачи. Около обяд ще превалява и прегърмява, като по-продължителни ще са валежите над западните райони.

В района на Видин има условия за силни гръмотевични бури с градушки.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 24 до 28 градуса.

По морето ще има разкъсана облачност. Има и възможност за следобедни валежи по-съществени над северното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25 до 26 градуса. Морската вода е с температура от 17 до 19 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има превалявания като по-интензивни ще са валежите над Стара планина със силни гръмотевични бури. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде слаб от север до 20 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина ще бъдат около 4 градуса, на 1500 м - до 13.

В четвъртък и петък се очакват силни гръмотевични бури над Западна България. По Черноморието в следобедните часове ще се появяват облаци, повече по северното крайбрежие с валежи на север от Варна. През уикенда валежите с летен характер продължават.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК