Кошлуков дава министър Минеков на съд заради клевета по темата "Магнитски"

Не знам от кога той се превърна в малък диктатор, заяви директорът на БНТ

08.06.2021 | 18:50 Редактор: Десислава Атанасова

Директорът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков ще съди министъра на културата за клевета. Поводът са думите на проф. Минеков, че Кошлуков е едно от свързаните лица по закона "Магнитски".

Към момента името на Кошлуков не фигурира в черния списък на фирми и лица, свързани с хората, получили санкции по закона "Магнитски". Връзка обаче има и тя е по линия на участието му в управата на "ТВ7" и "Ноу фрейм медия България", обяви на пресконференция министърът на културата проф. Велислав Минеков. 

"Той е в ръководството на "Ню Фрейм Медия" трябва да бъде подложен на същите мерки,  да поясни как е попаднал, да разкаже за КТБ, ТВ7, Цветан Василев, Делян Пеевски. Тук става дума за серия от безобразия извършени от директора на БНТ. Той е едно от свързаните лица по закона "Магнитски", заяви Минеков.

Емил Кошлуков определи твърденията на министъра по свой адрес като клевети и се закани да го съди.

"Искам ясно да ви кажа, че ще предприема всички законови действия по съдебен път да потърся отговорност за тези клеветнически обвинения. Коментарите и клеветите на Минеков няма да ги коментирам, това са лъжи и клевети", категоричен е генерален директор на БНТ Емил Кошлуков. 

Продължават и взаимните обвинения по повод прекъсването на програмата на БНТ за излъчване на пресконференция на ГЕРБ. Днес беше разпространена позиция на Управителния съвет на обществената телевизия, в която се казва: ''Никога досега, през новата ни демократична история, министър не се е осмелявал да упражнява цензура върху решенията на журналистите, които по закон са независими и самостоятелни.''

По този повод проф. Минеков бе категоричен, че не притиска никого и само иска информация от СЕМ дали поведението на обществената телевизия е в разрез с правилата.

"Упражнявам цензура? Как да го направя?!, попита министър Минеков. 

"Не знам от кога той се превърна в малък диктатор, това е недопустимо в 21 век", посочи Кошлуков.

В писмо до министъра на културата от СЕМ посочват, че съветът не може да определя или обосновава програмните решения на медиите. Затова следва въпросите да бъдат отправени към ръководствата им.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
1 rate up comment rate down comment 1
Зрител
преди 2 години
Интересно ще е да видим дали един наследник на номенклатурен комунист, самият той комунист - "културния" министър *** , ще свали един борец за демокрация, водач на демократичните промени в България и явен демократ ! Изходът от този двубой ще покаже дали България ще е демократична държава или уверено я водят към Задунайская губерния ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години