Пореден облачен и дъждовен ден, градусите скачат до 28

В сряда валежи с проливен характер се очакват в западните и северни части от страната

08.06.2021 | 07:11 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от 16 до 11 градуса. Денят ще започне с облаци над южните части от страната и слънце над северните райони. Облачността ще се увеличава и следобед ще превалява и прегърмява. Във Видинско се очакват градушки. Повече ще вали над Източните Родопи и в Югозападна България. 

Максималните температури за деня са от 23 до 28 градуса. По Черноморието ще има разкъсана облачност, има възможност за следобедни валежи - по-съществени над северното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 23-24 градуса. Морската вода е с температура от 18 градуса по северното крайбрежие, до 19 градуса по южното. 

Над Балканите времето ще се задържи динамично с условия за развитие на мощни купести облаци, следобедни валежи и гръмотевични бури. Над Западна Европа ще има повече слънце и дневни температури над 25 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В сряда валежи с проливен характер се очакват в западните и северни части от страната. Дъждовете ще бъда съпроводени от гръмотевични бури, а в централните части има условия за градушки. В четвъртък и в петък се очакват силни гръмотевични бури над Западна България. По Черноморието в следобедните часове ще се появяват облаци, повече по северното крайбрежие с валежи на север от Варна. 

В събота и в неделя валежите с летен харктер няма да напускат страната. В понеделник и във вторник от север ще се спуска по-влажен въздух, с валежи главно в източната половина от страната, но без гръмотевици. Ще захладнее слабо.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК