Пореден сигнал за агресия: Майка алармира за дете наръгано с ножица

Според директорката на основно училище "Душо Хаджидеков" разказът не отговаря на истината

07.06.2021 | 19:59 Редактор: Искра Ангелова

Пореден сигнал за агресия в училище. Дете от първи клас от Пловдив е проболо съученик с ножица. За това разказва във Facebook майка на момиче от същия клас, което не е замесено в конфликта.

"Имаме потресаващи ежедневни, понякога и ежеминутни случаи на ръкопашен бой, разбити носове с кървища, ритници в гърба, тормоз в тоалетната. Поредната е от 26 май - потресаваща - наръгване с ножица в корема, след която аз изригнах и всички родители се обединиха, но без четирима. С искането едно от децата да се премести в другата сграда, а с останалите 3 да се работи незабавно и професионално", гласи част от поста във Facebook.

Според директорката на основно училище "Душо Хаджидеков" обаче разказът не отговаря на истината.

На 26 май в другата ни сграда, която се намира на "Антон Папазов" 18, в следобедните часове две от децата са режели тиксо. Едното дете е държало тиксото, а другото се е опитвало с ножичка да го отреже. Както е видно на камерите, които от Държавна агенция за закрила на детето разгледаха, няма наръгване на дете, както твърди майката, която оповести в социалните мрежи случая", сподели директорът на ОУ "Душо Хаджидеков" Грозданка Николова.

Два дни по-късно в пощата на училището е получен сигнал от майката на друго дете от класа. Тя настоява момчето, за което се твърди, че е наранило съученика си с ножица, да бъде преместено в другата сграда на училището. Агенция по закрила на детето се самосезирала.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК