"Български патриоти" и ГЕРБ/СДС регистрираха софийските си листи

Патриотичната коалиция не изключва преговори с "нито една дясно-центристка формация"

07.06.2021 | 14:07 Редактор: Здравко Черкезов

Коалицията "Българските патриоти" регистрира софийската си листа ден преди крайния срок. Водач на 23-ти Многомандатен избирателен район (МИР) ще бъде Кузман Илиев от гражданската квота на ВМРО.

На 24-ти МИР е Албена Найденова от "Воля", а в битката с големите лидери за 25-и район София влиза Юлиан Ангелов от ВМРО.

Патриотичната коалиция не изключва коалиционни преговори с "нито една дясно-центристка формация", но ще поставят 10-11 принципа като основа за каквито и да е разговори.

"Нито ВМРО, нито колегите от "Воля", нито НФСБ сме се били закотвили към определени политически сили. Винаги нашето виждане е било българските партии да работят заедно за решаването проблемите на хората. Казвали сме го нееднократно, всички партии в българския парламент трябва да намерят общ език и да си преглътнат егото. За това призовавахме лидерите на другите пол. партии - и на ГЕРБ, и на БСП да се оттеглят, за да могат всички партии освен ДПС да намерят общ език и да говорят", заяви Юлиан Ангелов.

От коалицията ГЕРБ/СДС от своя страна обявиха намерения за "подмладяване" на листите.

Съответно в 23-ти МИР водач ще е лидерът на СДС Румен Христов, а в 24-ти ще се яви доскорошният кандидат-премиер Даниел Митов. Бойко Борисов по традиция ще води листата в 25-и МИР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК