Малката Алиса се нуждае от помощта ни, с парализирана ръчичка е след раждането

Причината е лекарска грешка, смята майката на бебето Ани Делчева

03.06.2021 | 19:25 Редактор: Тодор Петров

Семейство от Хасково набира средства за рехабилитация на бебето си, което заради лекарска грешка при раждането е с парализирана ръка. Малката Алиса може да се възстанови, но затова се нуждае от ежедневна рехабилитация в Пловдив, която ще струва на родителите ѝ по 2000 лева на месец.

Алиса се ражда на 16 април в 9 часа сутринта в акушеро-гинекологичното отделение на хасковската болница с перфектните размери от 3,6 кг и 50 см. Тя е много желано и чакано дете.

"Цялата бременност беше нормална, но като дойде време за раждането, не знам какво се случи - или лекарска грешка, или неправилна преценка от страна на лекаря. Тя заседна в таза и при самото издърпване се получи така, че нервите са засегнати", разказа майката на бебето Ани Делчева.

Педиатрите в болницата поставят на бебето диагноза акушерска пареза. За да се възстанови напълно Aлиса, е необходима ежедневна рехабилитация, която ще струва на семейството по 70 лева на ден или 2 000 лева на месец, заедно с пътните разходи. За тях обаче сумата е непосилна. Майчинството на Ани е 400 лева, а заплатата на Даниел - 1000. Освен това семейството живее на квартира.

Не е ясно колко време ще продължи терапията на бебето, но трябва да започне веднага. Единственото желание на семейството е Алиса да порасне като е здраво и щастливо дете. И да не си спомня, че някога е имала такъв проблем. 

Всички, които искат да помогнат за възстановяването на Алиса, могат да го направят на следната банкова сметка:

IBAN:BG16FINV91501317544048

Алиса Даниелова Делчева Alisa Danielova Delcheva

Първа инвестиционна банка

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК