Адвокатът на Папалезов пред Bulgaria ON AIR: Задържан е без доказателства, акцията е атака срещу Божков

Минчо Спасов: Има разменена визитна картичка на г-н Божков, но това не е никакъв криминален акт

03.06.2021 | 13:50 Редактор: Жаклина Иванова

Висшият служител от главна дирекция "Национална полиция“ Ангел Папалезов е бил задържан без доказателства за връзки с бизнесмена Васил Божков. Това заяви ексклузивно пред Bulgaria ON AIR адвокатът на Папалезов – Минчо Спасов.

Преди два дни прокурори обискираха кабинета на Папалезов по разследване за престъпна група за трафик на културно-исторически ценности и контакти с Васил Божков.

Според обвинението, Ангел Папалезов е бил част от групата на Васил Божков за трафик на културни ценности. По думите на адвоката му мотивите в съдебното решение за обиск са други. 

"От текста се вижда, че той е подавал информация към МК и МВР, което е много странно. То не е криминализирано това деяние", заяви адвокатът на Ангел Папалезов Минчо Спасов.

Какво точно е бил питан, Папалезов отказа да отговори и днес. 

Според Спасов, в дома на клиента му не са намерени никакви доказателства за криминална дейност. От кабинета на висшия полицай обаче, прокуратурата иззема основно антични монети и визитни картички на хора от фондацията на Божков. 

"Има разменена визитна картичка на г-н Божков, но това не е никакъв криминален акт", подчерта Спасов. 

Спасов определи акцията като атака срещу Васил Божков, на която клиентът му е станал жертва.

"Според мен тя е част от защитна кампания на прокуратурата и представлява артилерийска подготовка за осъществяване на злоумишлени действия, за каквито говори Божков", каза още той.

Минчо Спасов не вижда връзка между обиска в "Национална полиция“ и скандала с подслушването на политици

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК