Вебер се чуди: Защо служебното правителство маха хора, разкрили руска шпионска мрежа?

Председателят на групата на ЕНП подкрепи коалицията ГЕРБ/СДС

01.06.2021 | 18:25 Редактор: Здравко Черкезов
Вебер се чуди: Защо служебното правителство маха хора, разкрили руска шпионска мрежа?

Председателят на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер подкрепи оценката на евродепутатите от ГЕРБ/СДС за ситуацията в България, която те изразиха в писмо до свои колеги и еврокомисари. Вебер добави, че наблюдава с голяма загриженост развитието на събитията в България и подчерта, че е нужна геополитическа предвидимост на всяка страна член на ЕС.

Вебер коментира и смените в различните служби за сигурност в България, като изрази учудване от това, че служебното правителство премахва от постовете им точно тези хора, благодарение на които е разкрита шпионска мрежа в полза на Русия, предаде пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на Групата на ЕНП разговаря в Брюксел с евродепутатите от ГЕРБ/СДС, които изразиха тревогата си от методите на работа на служебното правителство, което действа като предизборен щаб на президента Румен Радев. Евродепутатите са особено загрижени от комунистическата реторика и действия на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който използва език на омразата, определяйки граждани като "бивши хора" - израз, който е директна препратка към най-мрачните години на комунизма в България.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
генерал Янев
преди 1 месец
Ами ако се чуди,ще му кажем-щото ги откриха мнооооого късно,като бяха изкарали вече инфото.А стана така,щото бяха заети да гонят противниците на ба;цкин Сигнализирай за неуместен коментар