Слънчев бряг откри сезона с 20% отворени хотели и ниски цени на чадърите и шезлонгите

Хотелиерите и ресторантьорите разчитат много на чартърните полети с чуждестранни туристи

01.06.2021 | 13:55 Редактор: Искра Ангелова

На 1 юни най-големият ни курорт - Слънчев бряг, откри сезона с 20% отворени хотели и с готова за туристи плажна ивица. Цената на чадърите и шезлонгите в курорта са намалени на 50% от концесионния договор, а първите очаквани туристи са от Румъния и Полша. 

Плажът на Слънчев бряг е готов да посрещни първите туристи.

"Цените ще са съответно на 50%, тоест 5 лв. и 4,50 лв. на другия плаж. Най-вероятно на малките плажове цените ще си бъдат нормалните, които са си съответно по договор", каза концесионерът Кирил Спасов.

Един от хотелите в курорта отваря със старта на сезона и на 1 юни посрещна първата група от 30 румънски туристи, след като отпадна задължителния PCR тест за влизане в България. 

"Много харесвам Слънчев бряг, за седма поредна година почивам тук. Нямахме никакви проблеми на границата", споделя Джанина от Румъния.

"През месец юни очакваме туристи от Румъния, България, малко от Полша. Надяваме се от Нидерландия, вчера обявиха, че започват от 15-и летателна програма", коментира хотелиерът Тодор Пастармаджиев.

"Ако не тръгнат чартърите и нямаме западни туристи - сезонът няма да бъде спасен с български туристи и с отворени граници с Гърция и Турция", категоричен е собственикът на заведение в Слънчев бряг Иван Христов.

Туроператорите са в очакване Русия да свали забраната за пътувания до България и да тръгнат първите чартъри за Варна. Настояват обаче за спешни мерки и за други пазари.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК