Кредитополучатели от ББР обвиниха министър Петков във внушения за злоупотреби

Финансовият министър обяви - ББР трябва да започне да подпомага малкия и средния бизнес

28.05.2021 | 18:40 Редактор: Десислава Атанасова

Опитът на министъра на икономиката да се срещне с 8-те компании получили кредити за милиони остана без успех. Разговорът очи в очи беше заменен с писма.

"Въпреки, че има големи критики към начина, по който банката е давала големи кредити на компании, вместо да се следи за малки предприятия, поне на базата на тези писма първата индикация е, че парите и кредитите се обслужват без никакви проблеми", заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Седем от компаниите обясниха защо не участват в публичната среща. И въпреки, че единствено дружеството "Параходство български морски флот" обяви, че ще дойде, в последствие промени решението си.

От транспортната компания "Транспект“ АД, която е една от фирмите получила заем в размер на над 60 милиона лева, обвиниха министъра във внушения за злоупотреби.

"Не, г-н Петков, няма никакъв начин да внушите на обществото, че двама млади хора като нас, твърдо решили да работят не в САЩ, не някъде из Европа а тук в България, са престъпници, защото сме кредитополучатели. Няма начин да ни въвлечете във Вашите политически манипулации. Срещайте се, разговаряйте и се записвайте във вашите комедийни скечове, с когото намерите за добре, ние не сме вашите актьори!“ , се пише в позицията на компания "Транспект“ АД.

Финансовият министър Асен Василев обяви - ББР трябва да започне да подпомага малкия и средния бизнес.

"ББР както е употребявана в момента, е абсолютно безсмислена, язва и тумор за обществото", посочи той. 

За пропуски и грешки при работата и раздаването на кредити заговориха и експертите.

Служебният министър обяви, че в оставащото време от служебния мандат ще работи за това ББР да фокусира дейността си към кредитиране на малките и средни предприятия.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Бе, господин Петков, и Вие се скатавате, като повечето служебни министри, барабар служебния премиер, как ще участвате в организиране "честни" избори! Както се вижда това не Ви интересува изобщо. Ще раздавате месец-два кредити. Дали някой ще ги връща! Изглеждате образован човек, с уреден прилично живот, добро семейство, имате добра работа. Какво Ви е сполетяло, че сте тръгнал да ставате политик в България!Това е занимание за провалени в цивиизования живот! Не се ли убедихте от последния парламент Сигнализирай за неуместен коментар