Жители на "Младост" поискаха оставката на Фандъкова заради презастрояването

Те настояват за запазване на зелените площи, детските площадки и паркингите

27.05.2021 | 19:30 Редактор: Здравко Черкезов

Жители на столичния квартал "Младост" се събраха на пореден протест заради презастрояването на квартала. Те настояват за запазване на зелените площи, детските площадки и паркингите.

Причините за недоволството са неразрешените от 10 години проблеми с презастрояването и последствията от него. Според жителите на "Младост", общината препродава терени на безценица, на които се строи.

Последните два такива обекта, според тях, са в близост до болница "Света Анна" и в "Младост" 3. 

"Строежът е придобит на цената на по-малко от една гарсониера, терени се дават за без пари на инвеститори, строят се сгради, не се спазват законите за зелените площи, не се спазват отстоянията между сградите, не се осигуряват достатъчно паркоместа", заяви организаторът на протеста Панайот Бориславов. 

Протестиращите искат и оставката на столичния кмет. 

"Първата ни точка в протеста ще бъде оставката на Фандъкова, тъй като е очевидно, че тя не си върши работата и не полага абсолютно никакви грижи за район "Младост" и другото е за повече правомощия на районните кметове. Не останаха вече зелени площи в "Младост", всичко се застроява, инфраструктурата не е направена подходящо, за да може да издържи цялото това натоварване на трафик, публичния устройствен план трябва да бъде преработен, преразгледан и да се регулират строежите в "Младост" задължително", призова Бориславов.

В своята официална позиция районната администрация казва, че ще подкрепи всяко справедливо искане на протестиращите. Но, ако исканията им не бъдат чути, недоволните готвят и протест пред Столичната община. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Стоил Стоев
преди 2 години
Имам едно питане след като повдигате този въпрос,моля за експертно становище.То касае и София и България щото София не е България.!!Купуваш си апартамент в София,гараж под него тераси и ти дават Нат.акт за собственост земята под жилищния блок по кой по параграф е записана имаш ли право на земята,нали това е записано от нотариуса в съдът.Как стой въпросът? Сигнализирай за неуместен коментар