Уволниха ръководството на АПИ, от години агенцията е обект на скандали

За рокадите в пътната агенция се разбра от пост на Георги Терзийски във Facebook

27.05.2021 | 13:40 Редактор: Десислава Атанасова

Уволниха ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура". Освободени са членовете на Управителния съвет. 

Последното публично появяване на управителния съвет на пътната агенция беше пред Комисията по ревизия, за да отговорят дали са отпускани милиони на държавната фирма "Автомагистрали"  без обществени поръчки. 

"Лош закон, но закон", каза един от досегашните управители на АПИ Георги Терзийски. 

Името на Терзийски нашумя и в началото на миналата година, когато шофьори от населените места около София излязоха на протест, защото трябваше да плащат винетка за няколко километра. Тогава бившият премиер Бойко Борисов остро разкритикува шефа на пътната агенция. 

А темата с винетките и ТОЛ системата на няколко пъти се превръщаше в политическа дъвка. Последно тази година, когато се оказа, че държавата ще плати над 140 милиона лв. на австрийската фирма "Капш", за да упражнява мониторинг и анализ на системата за таксуване. 

"Типът на обществената поръчка е такъв, свързан е с невъзможността на други фирми да осигурят тази услуга", коментира проф. Олег Асенов.

Медийни публикация обвързаха името на Олег Асенов и след тежка катастрофа край Микре, когато загинаха двама души. Колата, в която е пътувал Асенов, се оказа на Мариян Хамбаров, единият от двамата представители на консорциум "Лирекс БГ – Сектрон“ и търговски директор на "Сектрон“.

Консорциумът от двете най-успешни компании в обществените поръчки в областта на видеонаблюдението и свързаните с него информационни системи у нас, която е реализирала държавни поръчки за милиони левове.

През годините Асенов е работил за "Лирекс", а по-късно е бил външен експерт към Столичната община по спечелена от "Сектрон" поръчка. 

За рокадите в пътната агенция се разбра от пост на Георги Терзийски, в който той написа, че е благодарен на колегите си и че за него АПИ е била като "училище". 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Браво,вадете кирливите ризи и да се намерят виновниците и да поемат отговорност...и да влязат в затворите... Сигнализирай за неуместен коментар