Дъжд и гръмотевични бури, жълт код е в сила за 13 области в страната

Максималните температури ще бъдат от 22 до 28 градуса

27.05.2021 | 07:20 Редактор: Десислава Атанасова

Дъжд и гръмотевични бури и днес. Предупредителен жълт код е в сила за 13 области на страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и София-град.

Отново ще има условия за градушки, както и интензивни валежи. На места ще паднат до 30 литра на квадратен метър.

Минимални температури - от 12 до 16 градуса. Облачността над страната ще бъде значителна. Преди обед преваляванията над западните райони временно ще спират. След временно разкъсване на облаците, отново ще се заоблачи.

Следобед над западната половина от страната  ще превалява и прегърмява, като силни гръмотевични бури се очакват около Сандански и Благоевград. Вятърът ще бъде слаб от изток, със скорости до 20 километра в час, по планините - от югозапад слаб.

Дневните температури  ще достигат стойности от 22 до 28  градуса, в Северозападна България - до 19-21, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък валежите ще спират и облаците ще намаляват. Чувствително ще захладнее. В събота ще има повече слънце и ще се затопля с летни стойности на температурите. Превалявания се очакват в района на Кърджали и в Добруджа.

В неделя разхлаждащи валежи ще има по Черноморието. В понеделник от северозапад ще проникне нова порция хладен въздух и валежите и гръмотевиците ще бъдат често явление над страната. По-интензивни ще бъдат валежите в Югозападна България и в Централна Дунавска равнина. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК