Интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки - жълт код в 14 области

Максимални температури от 23 до 28  градуса

26.05.2021 | 07:19 Редактор: Десислава Атанасова

Минимални температури - от 13 до 17 градуса. Облачността над страната ще бъде значителна. Преди обед преваляванията над източните райони ще спират. След временно разкъсване на облаците около обяд отново ще се заоблачи. Следобед над западните  райони ще превалява и прегърмява като силни гръмотевични бури се очакват  юг  от София. Вятърът е ще бъде слаб от изток, скорости до 20  километра в час, по планините от югозапад слаб. Дневните температури ще достигат стойности от 23 до 28  градуса, по Черноморието до 21, а в Югозападна България до 31.

По  Черноморието  ще има повече облаци преди обед, слабо ще превали. Следобед облаците ще намаляват.  Вятърът ще бъде от североизток умерен  до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 21 градуса. Морската вода е с температура от 16 градуса по северното крайбрежие, до 17 градуса по южното. Вълнението по Северното Черноморско  крайбрежие  ще бъде слабо, височина на вълните до един  метър и половина, по южното умерено, височина на вълните до два метра и половина, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

В четвъртък ще вали в цялата страна, а Западна България ще бъде притегателен център за силни гръмотевични бури и градушки. В петък валежите ще спират и облаците ще намаляват. Чувствително ще захладнее. В събота ще има повече слънце и отново ще се затопля с летни стойности на температурите. В неделя разхлаждащи валежи ще има по Черноморието.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК