Очаква ни облачен и дъждовен ден, температурите падат

В петък валежите ще бъдат често явление

20.05.2021 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Днес слънцето ще ни зарадва още от сутринта, а температури ще са от 9 до 15 градуса. Но преди обед бързо ще започне заоблачаване и се очакват превалявания в северозападните райони. 

Следобед над цялата страна ще превалява, като в Дунавската равнина и ще прегърмява. Вятърът ще бъде слаб от запад-югозапад със скорости до 20 километра в час. Ще захладнее и дневните температури ще бъдат между 16 и 20 градуса, в района на Сандански - 22. 

Небето над морето ще бъде наситено с облаци, а следобед ще превали. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 23 градуса. Морската вода е с температура от 15-16 градуса и по северното, и по южното крайбрежие, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В петък валежите ще бъдат често явление, като по-интензивни дъждове се очакват над източната половина от страната. Ще захладнее с температури в населените места под 20 градуса. 

През уикенда над източните райони ще превалява, а на запад ще има слънце. В първите дни от новата седмица очакваме валежи с летен характер, а в Тракия и Добруджа ще прегърми.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК