Навръх светлия празник бивши съученици изненадаха своя класен ръководител

Децата връчиха признателна грамота на любимия си учител

24.05.2021 | 17:46 Редактор: Жаклина Иванова

Навръх светлия празник бивши съученици се събраха, за да изненадат своя класен ръководител. В заговор със своите родители и директора на училището, децата връчиха признателна грамота на своя любим учител.

Година след като са завършили - Мартин и Рая събират своите бивши съученици, за да изненадат своята любима учителка. 

"Защото освен наш учител, стана и наш приятел, и за 3 години ни даде повече от всеки един учител досега", сподели ученикът Мартин.

"Научи ни на трудолюбие, да оценяваме нейните усилия. Винаги беше до нас - във всякакви трудни моменти, помагаше ни във всичко и беше нашата опора за тези 3 години, които прекарахме", добави Рая.

Госпожа Петя Димитрова дори не подозира, че ще получи грамота от своите бивши ученици. В заговора се включват родители и директорът на училището. 

"Що се отнася до опазването на тайната, учителите са дисциплинирани хора, като им кажеш, че има причини, те разбират от половин дума", отбеляза директорът на СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ“ Русе Добромира Николова.

"За мен това е голяма изненада и признание за труда ми. Радвам се, че те се сещат за мен с любов и доброта. Не ми трябва нищо друго, освен признанието от моите ученици", сподели учителят Петя Димитрова.

Специалната изненада стоплила душите на всички и затова надеждата и на учениците, и на родителите е да се превърне в традиция.

"Инициативата оттук нататък е в ръцете на другите родители и деца. Сега прехвърляме топката на следващите родители", добави родителят Петър Иванов. 

Вече има създадена страница в социалните мрежи, където се търси следващият добър пример.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК