Време за море: Откриха сезона на плаж ''Крайморие''

От днес има и една обходна двойка спасители

22.05.2021 | 15:36 Редактор: Юлия Христова

Със слънце и високи температури започнаха почивните дни, а край морето времето е и за плаж. В "Крайморие" днес откриха сезона на цени от 10 лв. за комплект чадър и шезлонг. Очаква се следващата седмица служебният министър на туризма да преговаря с концесионерите за по-ниски цени на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните такси.

Първите 20 чадъра на плаж "Крайморие" вече са поставени, шезлонгите подредени. Цената им е 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. 

"Или 100% безплатни или цените на чадърите и шезлонгите да бъдат намалени на 50% като толкова ще ни бъде приспаднато от наема като пак казвам, че наемът не е основният разход на стопанин на всеки един плаж, аз дори без да имам гаранции за това съм намалил цената на 50%", каза концесионерът на плажа Николай Димитров.

От днес на плажа има и една обходна двойка спасители. В активния сезон ще станат 10. Димитър е работил като спасител в Кипър, сега  е предпочел да остане на нашето море. 

"Всичкото е заплащане. Там малко по-различни са цените. Почти 1000 евро", посочи Димитър Калинов. 

Очаква се  и този сезон да има недостиг на спасители по българското Черноморие. 

"Има доста голям отлив на спасители , една част от тях отиват на басейни, друга част отиват в чужбина", обясни спасителят Васил Алексиев.

Между 800 и 1400  лева е заплащането, което се предлага за този сезон на спасителите от концесионерите на плажове и собствениците на хотели.

Според наредбите всички стопанисвани плажове у нас трябва да имат водни спасители от 1 юни до 15 септември.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК