Адвокатът на Попов: Прибра се по собствено желание, няма как да е екстрадиран без Божков

Бизнесменът е задържан за 72 часа, след които ще стане ясно дали съдът ще го остави за постоянно в ареста

21.05.2021 | 19:06 Редактор: Десислава Атанасова

Екстрадираха приближения до Васил Божков и бивш собственик на футболен клуб "Левски" – Георги Попов. Той се укриваше в Дубай повече от година след като получи задочни обвинения заедно с бизнесмена Васил Божков за участие в организирана престъпна група.

След кацането Попов беше отведен в ареста. Приближеният до Васил Божков пристигна у нас с полет от Дубай в 15 часа.

Георги Попов беше в Обединените арабски емирства заедно с хазартния бос от януари. Оттам той продаде акциите си на футболен клуб "Левски“, които притежаваше в продължение на година. Връщането му у нас беше анонсирано от Божков в социалните мрежи като доброволно. Беше представен и документ от адвокатска кантора.  

"Утре Георги Попов се прибира в България по собствена воля", каза Васил Божков.

Прокуратурата обаче обяви, че то се извършва по искане за екстрадиция.

"Още на 5 май в отдел "Международен“ във ВКП се получи писмо чрез Интерпол – Абу Даби, в което се сочеше, че съдебните власти на ОАЕ са допуснали екстрадицията на българския гражданин Георги Попов", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. 

Адвокатът на Попов – Адриана Чернева, която също го очакваше на летището заяви друго: клиентът ѝ се прибира по собствено желание и няма как да е екстрадиран без Божков, тъй като и като искането за екстрадиция към Дубай от родното правосъдие е общо за двамата.

Срещу Попов има задочно повдигнати обвинения за участие в престъпна група, ръководена от Васил Божков – за изнудване, подкупи и длъжностни престъпления. Попов е задържан за 72 часа, след които ще стане ясно дали съдът ще го остави за постоянно в ареста или ще му наложи по-лека мярка. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК