Прокуратурата: ОАЕ екстрадира Георги Попов по наше настояване

Бившият собственик на "Левски" ще бъде конвоиран към България с полет от Абу Даби

21.05.2021 | 14:36 Редактор: Искра Ангелова

Екстрадират един от приближените до бизнесмена Васил Божков от Дубай. Дясната ръка на хазартния бос - Георги Попов, ще бъде конвоиран към България с полет от Абу Даби след повече от година със задочно повдигнати обвинения. 

Бившият собственик на "Левски" е с повдигнати обвинения за участия в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков. Новината беше съобщена от бизнесмена, но в нея се посочваше, че Попов се връща по собствено желание. 

За Bulgaria ON AIR от прокуратурата обаче подчертаха, че екстрадицията е одобрена от властите в Дубай и се извършва по тяхно искане

"Още на 5 май в отдел "Международен" във ВКП се получи писмо чрез Интерпол – Абу Даби, в което се сочеше, че съдебните власти на ОАЕ са допуснали екстрадицията на българския гражданин Георги Попов. В това писмо беше посочено, че лицето е задържано и българските власти следва в 15-дневен срок да извършат фактическото приемане на лицето по изготвен затова план от ГД "Охрана" при МП. Доколкото ми е известно - тази сутрин Георги Попов е предаден на служители на ГД "Охрана", на които е възложено приемането на лицето и пътуване към територията на Република България с полет, излитащ от Дубай", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК