Шум, вандалски прояви и пиянски крясъци: Бургазлии скочиха срещу дискотека

Тормозът продължава 12 години

21.05.2021 | 20:15 Редактор: Жаклина Иванова

Жители на Бургас протестираха срещу тормоз от шума на дискотека в центъра на града и вандалски прояви на пияни младежи. Хората са събрали подписка с искане нощното заведение да бъде преместено.

Шум, вандалски прояви и пиянски крясъци. Това търпят жители на Бургас, които живеят до дискотека в центъра на града. Днес те организираха символичен протест, пресичайки многократно пешеходната пътека до областната управа в града с надежда институциите да им обърнат внимание. Тормозът продължава 12 години и въпреки многократните жалби до полицията, до РЗИ и до общината  - резултат няма. 

"Проблемът е, че никой не взема мерки и се правят проформа проверки. Лично вкъщи РЗИ са мерили три или четири пъти шума, но те мерят само постоянния, а не шума, който се генерира от дискотеката", сподели жителят на Бургас Петя Раева.

"Самите проверки протичат доста комично, като предварително се уведомяват собствениците на заведението, общински власти, полиция. Районът се отцепва, изолират се малолетните, които посещават такъв тип заведения", добави Ивелин Раев.

Освен от шума, протестиращите се оплакаха и от вандалските прояви, които се извършват от подпийналите младежи. 

"Бяха ми счупили огледалото преди години, на един комшия му бяха ритнали цялата врата на колата. Трябва заведението да не бъде на това място", коментира Михаил Авджиев.

Жителите на района около дискотеката са събрали подписка и настояват дискотеката да бъде изместена извън жилищните райони. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК