Виктория Георгиева класира България на финала на Евровизия 2021

Големият финал на песенния конкурс е в събота

21.05.2021 | 07:03 Редактор: Жаклина Иванова

България на финал на Евровизия. Виктория Георгиева класира страната ни за основната надпревара в събота и ще се бори за кристалния микрофон и домакинство на конкурса догодина. 

Във втория полуфинал Виктория изпя "Growing up is getting old" под номер 13. Талантливата варненка спечели сърцата на публиката и се класира страната ни за финала на 20 май в Ротердам. 

След изпълнението ѝ присъстващите в залата хора станаха на крака. Виктория беше сама на сцената, качена върху скала във вода, а до нея течеше пясък – метафора на времето, което не може да бъде уловено. 

Българската изпълнителка носеше със себе си снимка на своя баща, който се бори с тежко заболяване.

От втория полуфинал продължават още - Албания, Сърбия, Молдова, Португалия, Исландия, Сан Марино, Швейцария, Гърция, Финландия. Към тях се добавят и класиралите се от първия полуфинал 10 държави: Азербайджан, Белгия, Кипър, Израел, Литва, Малта, Норвегия, Русия, Украйна и Швеция. 

България участва за 13-и път в песенния конкурс Евровизия и за пети път се класира за големия финал. Кой ще спечели тази година - ще стане ясно в събота.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Абе Югославия / Македония участваше за първи път 1963та година в Евровизия когато БГ беше район на СССР. Вдигна се прах за Гарваналиев българин от Македония, ама не разбрах че БГ нещо му помогна!А Захариева па казаваше че Тито е бил Живков. Те от винаги бяха Америка за нас. Та и сега са. Как и тях има съновно овче сирене за 8 лева а у нас Европа няма нито за двойно повече пари? Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 0
Стойчо
преди 2 години
11-то място! Достойно!... За подигравка :D На тази с татосите която пее на маймунския инглиш дори са Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Pesho
преди 2 години
Класирахме я всички ние, които гласувахме за нея от чужбина Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
Веселин Занков
преди 2 години
Едно голямо браво.Номера е,че пак скапаната държава ще убере овацийте Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
copst
преди 2 години
Е ква е тази простотия да не може да си чуеш песента в собствената си държава. Сигнализирай за неуместен коментар