След сигнала за бомба в столична детска градина: Остра реакция на родителите

След претърсване с обучено куче, взривно устройство не беше открито

20.05.2021 | 17:32 Редактор: Искра Ангелова

Евакуация на детска градина в столичния квартал "Люлин" заради фалшив сигнал за бомба. След претърсване с обучено куче, взривно устройство не беше открито. В петък детското заведение ще остане затворено.

Щом получава обаждането, че детето ѝ е евакуирано заради сигнал за бомба в детската градина, Цветелина Василева тръгва от вкъщи веднага. И е щастлива в прегръдката на сина си, който намира изведен на безопасно място в един от автобусите.

"Май уплахът е по-скоро за всички родители, което е в реда на нещата. Надявам се да се разбере кой го е пуснал този сигнал и всичко да бъде наред", сподели Цветелина Василева.

"Децата бяха изведени, докарахме автобуси на топло, виждате, че времето не е толкова приятно. За наша голяма радост никое дете не е реагирало крайно", каза зам.-кметът на Столичната община Мирослав Боршош.

Много родители бяха притеснени, а някои от тях дори реагираха крайно възмутени, че изобщо това може да се случи.

"Трябва да се предприемат някакви действия. Непрекъснато полицаи да бъдат вътре, с лична карта да влизаш с детето си. Днес не е истински, утре е друг, това не може да продължава така. Ние не сме САЩ, ние не сме други страни. Ние сме България", коментира бащата на едно от децата Васил Василев.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК