Близки на болен от Ковид-19 във Видин: Оставиха го над 24 ч. без лекарска грижа

От лечебното заведение в града отрекоха обвиненията

19.05.2021 | 13:45 Редактор: Тодор Петров

62-годишен мъж е бил оставен повече от денонощие без лекарско наблюдение в Ковид отделението на болницата във Видин. За това сигнализират близките му. 

Мъжът бил в тежко състояние, но никой не му обърнал внимание, твърди неговото семейство. От болницата отговориха, че са натоварени, но нямат необгрижени пациенти.

Валери Петров от видинското село Дунавци постъпва в лечебното заведение в неделя. 

"Направиха му бърз тест - отрицателен, и го приеха в предковид отделението. Там за изчакване, докато излезе PCR тестът", споделя съпругата му - Ваня. 

Резултатът от PCR теста на следващия ден е положителен и мъжът е преместен в Ковид отделението във влошено състояние. 

"Дали са му някакъв телефон, да ходи до друга стая, за да се обажда, ако има някой, но той не може да стане, как да сигнализира ако нещо се случи", казва съпругата на Валери.

Семейството му е под карантина, а другите му близки живеят далеч. От лечебното заведение обясниха, че мъжът е приет от лекар със специалност "кожно-венерически болести" и след това е бил преместен в Ковид отделение. 

"Този пациент е приет на 17 май в ранния следобед. Обработен е от лекар, д-р Маринела Стоянова. Имал е висока температура, още тогава е включен венозно един флакон парацетамол. Направена му е проба за антибиотици и е започнало лечение. Това не е вярно, което близките му съобщават. В момента той е в незадоволително, леко увредено състояние", заяви директорът на МБАЛ "Света Петка" д-р Ивета Найденова.

В Ковид отделението на видинската болница работят общо 20 медицински работници и лекари, които дежурят на две смени. 24-часово наблюдение имат само хората в реанимацията.

От лечебното заведение казват, че нито един пациент не е останал необгрижен. И към момента обаче състоянието на Валери остава тежко.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК