Тема №22 се падна на матурата по български език и литература

Авторът и произведението ще станат ясни по-късно

19.05.2021 | 07:01 Редактор: Искра Ангелова

Над 49 000 зрелостници се явяват на матура по български език и литература. Тестът беше генериран в 5:15 тази сутрин в просветното министерство сред 11 млн. възможни комбинации.

Тема №22 се падна за 41-ви въпрос, който е писане на съчинение или есе. Авторът и произведението ще станат ясни по-късно.

На матура тази година ще се явят и 8 карантинирани ученици, които ще пишат в отделни стаи, а двама болни ще се явят направо на втората дата на матурата на 26 август.

Държавните зрелостни изпити и тази година се провеждат в условията на пандемията от Ковид-19 и при спазване на противоепидемичните мерки. В столичното 51-во училище всички явяващи се си пожелаха успех

"Беше по-лесно да се подготвя онлайн, защото съм си вкъщи и уча на по-спокойно място", каза едно от момичетата, явяващо се на матура.

Друг зрелостник пък смята, че училищната среда е по-добра.

"Вкъщи самото мислене е различно, дистанционното обучение е по-лежерно", допълни той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 4
Христова
преди 2 години
Имам предложение външното оценяване за 10 клас да бъде проведено анонимно, мисля че така по-реално ще се види резултата от онлайн обучението по време на пандемията Поздрави, Христова Сигнализирай за неуместен коментар