Изложба в памет на Лора - загубилата битката с Ковид-19 бременна художничка

Съпругът ѝ подготвя изложба

13.05.2021 | 18:00 Редактор: Десислава Атанасова

Съпругът на бургаската художничка Лора Янева, която бременна в шестия месец загуби битката с Ковид-19, подготвя изложба в нейна памет. Трагичната съдба на младия творец развълнува артистичен Бургас.

Част от картините на бургаското момиче ще бъдат включени в благотворителен аукцион на 26 май. А средствата ще бъдат дарени в подкрепа на преждевременно родения син на Лора – Борис.

Лора живееше в изкуството, а Мирослав продължава да усеща присъствието и във всяка нейна картина, дори сега, когато я няма.

"Обичам я и определено ми липсва! Съпругата ми беше изключително колоритна личност, това ще видят и гостите на експозицията, в нейните картини и нейните цветове", сподели съпругът на Лора - Мирослав Калудов.

Над 50 платна от различни периоди от творчеството на Лора ще бъдат показани в изложбата. Един колорит от цветове, образи, от приказния свят на доброто, до абстракцията в търсенето на себе си като творец. 

Част  от шедьоврите  на слънчевата Лора ще бъдат включени в благотворителен аукцион. Средствата ще бъдат дарени в подкрепа на преждевременно родения син на Лора – Борис, който вече тежи 2 кг и все още се намира в неонатологията на бургаската болница.

"Искам да му кажа как времето е променливо, но трябва да отстояваш на своите принципи, на това да бъдеш честен човек, на това винаги да даваш любов", каза още Мирослав. 

Лора Янева става член на Дружеството на бургаските художници през 2007 година. През 2013 година получава наградата "Млад автор". 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК