Каракачанов: Целта ни не е да бъдем вождове и да ставаме министри

Той предлага патриотично обединение, но без лидери в листите

13.05.2021 | 13:56 Редактор: Здравко Черкезов

Изпълнителния комитет на партия ВМРО решава как да се яви на предсрочния вот през юли. Според лидера Красимир Каракачанов има няколко варианти за участието на партията на предстоящия вот. 

По думите му най-логично е обединение на базата на патриотизма и консерватизма. Но и на базата на споделени принципи. 

ВМРО се обяви и за промяна на Конституцията - повече правомощия за президента, намаляване на депутатите и възможност за тяхното отзоваване. 

Каракачанов предлага и лидерите на патриотичните формации да не участват в листи, да отстъпят встрани, за да има патриотично обединение.

"Целта ни не е да бъдем вождове, да влизаме в парламента и да ставаме министри, а да служим на Отечеството. Затова ги призовавам да помислят върху този призив, върху тези ценности. Надявам се да нямаме разделения и в крайна сметка, да поставим България над всичко, каквото беше нашето мото, макар и в различни формации, ще е по-добре за България", заяви лидерът на ВМРО.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Християна Димитрова
преди 2 години
Как нямате срама, точно вие, колко пъти показвахте средни пръсти на народа? Оня с релсата и той, за Волен-болен да не говоря.Този път и родата ви няма да гласува за вас, бъдете сигурни.Как имате очи?Точно с това ваше безочие отвращавате хората. Сигнализирай за неуместен коментар