Разнообразен служебен кабинет с ясни символи в него

Има ли изненади в министерските постове?

12.05.2021 | 19:23 Редактор: Юлия Христова

Разнообразен служебен кабинет с ясни символи в него. Така изглежда новото служебно правителство през погледа на социолога Андрей Райчев. Има ли изненади в министерските постове и какви са възможностите служебния кабинет да управлява по-дълго?

Новият служебен кабинет има две функции – символна и изборна, а назначаването на Стефан Янев за служебен премиер не е изненадващ ход, смята социологът Андрей Райчев.

"Тука няма изненада – президентът управлява", каза той. 

Съставът на новия кабинет е шарен. А голяма част от него е от слоевете на протестиращите от миналото лято – като например служебният министър на културата Велислав Минеков. 

"Той представя в правителството онези, които август месец бяха против Борисов – това е знаково действие, добре представено, което Минеков символизира. Минеков е един от главните символи на този протест. Това е голяма победа на Радев срещу Борисов това служебно правителство", допълни социологът.

С част от министерските постове президентът ще се опитва да постигне целите си, смята още Райчев. Заставането на Бойко Рашков начело на МВР е ясно послание, че ще има битка срещу купуването на гласове. 

Знаково е присъствието и на Стойчо Кацаров. През последната година и половина той е един от най-големите критици на управлението на Ковид кризата.  

Според Райчев целта на новия кабинет е една – организиране на предсрочните избори. Но допуска, че ревизията на кабинета Борисов ще продължи.

"Първо ще се опита да организира избори без тука има, тука няма. И второ ще се опитат, може би, някой скандали, които са в ползва на тезата на Радев, че това са мутри на власт", подчерта Райчев.

Според Райчев е възможно резултатите на следващите избори да са различни, но е убеден, че не трябва отново да се стига до управление на служебен кабинет.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 месеца
Ще ги видим какво ще направят Сигнализирай за неуместен коментар