Сачева изтъкна: Оставям социалното министерство в добро състояние

Тя предаде папка с документи на новия служебен министър - Гълъб Донев

12.05.2021 | 12:00 Редактор: Здравко Черкезов
Сачева изтъкна: Оставям социалното министерство в добро състояние

Оставям министерството в добро състояние. Това заяви досегашният министър на труда и социалната политика Деница Сачева на церемонията по приемственост в изпълнителната власт.

Тя предаде папка с документи на новия служебен министър - Гълъб Донев. Сред документите е и пълна информация за всички обществени поръчки в министерството.

Сачева посочи, че всички мерки, които са за хората и за бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на месец юни. 

"Това са всички мерки 60/40, 80/20, 75/0. Мярката, която е свързана с родители, които трябва да гледат децата си, докато те учат онлайн, също е обезпечена със средства до края на учебната година. Разбира се, тепърва предстои служебното правителство да вземе своето решение как ще продължи тези мерки. Особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на туристическия сезон ще има нужда от допълнителна подкрепа именно този сектор, както и секторът на транспорта, които бяха приоритетно подкрепяни с мярката 80/20", посочи Сачева, цитирана от БГНЕС.

Тя каза, че Донев е добър професионалист, познат в системата.

"Вярвам, че ще се справи и се надявам, че няма да се поддаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата", заяви тя и му пожела успех и на добър час.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК