Манолова: Служебният кабинет има задача да разкрие истината за управлението на Борисов

Оценката към служебния кабинет ще е според степента на ангажираност към сигналите в Комисията по ревизия, каза още тя

11.05.2021 | 17:36 Редактор: Десислава Атанасова
Манолова: Служебният кабинет има задача да разкрие истината за управлението на Борисов

"Оценката на служебния кабинет ще бъде според степента на ангажираност на служебните министри към сигналите в Комисията по ревизия. Очакваме работата по изясняване на това как са харчени парите на българските данъкоплатци да продължи с максимална ангажираност", това заяви Мая Манолова пред медии.

"На вчерашното заседание на Комисията по ревизия обсъждахме как са похарчени 9 млрд. лв. Очакваме служебният регионален министър да изясни финансирането на пътните строежи. За две години са похарчени 5 млрд. лв. от "Автомагистрали“ за проекти, които са превъзлагани без публичен конкурс. Очакваме истината за санирането, където има няколко „вратички“ за усвояване на средства и за ВиК-холдинга за 1 млрд. лв.", допълни Манолова.

Тя допълни, че очаква ангажираност и от служебния министър на енергетиката относно истината за изграждането на Балкански поток.

Манолова бе категорична, че задача на служебния кабинет е разкриването истината за управлението на Бойко Борисов и как са харчени публичните пари. Втората задача е осигуряването на честни избори, допълни тя.

"За пет заседания Комисията по ревизията свърши повече по темата антикорупция, отколкото целият 44-ти парламент за цял мандат. Комисията е началото на връщането на доверието в институциите. Бизнесмени дойдоха в парламента и разказаха как са рекетирани, натискани, мачкани, как се иска такса спокойствие, как се отнемат бизнеси", каза още Манолова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК